Przyprawa Harissa jest bardzo popularna w kuchni tunezyjskiej. Ma piękny ciemnoczerwony kolor. Charakteryzuje się ostrym przyjemnie palącym smakiem. Wystarczy jej odrobina, by potrawie nadać odpowiedni smak i aromat. Hariss to przyprawa wyśmienita w smaku z przeznaczeniem głównie do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kuskus. Mieszanka przypraw pod magiczną nazwą Harissa to podstawa kuchni północnoafrykańskiej. Jest to ognisto-gorąca przyprawa używana do dodawania głębi różnym potrawom. Można ją również zmieszać z oliwą z oliwek, aby uzyskać pastę Harissa. Oprócz stosowania do mięs można ją dodawać do hummusu, dipów, gulaszu i wielu innych potraw.
Pasta Harissa to mieszanka suszonych lub świeżych przypraw, takich jak między innymi chili, kminek i czosnek. Przyprawa harissa jest używana na sucho, bez dodatku oleju i wody. Natomiast pasta charakteryzuje się właśnie dodatkową zawartością tych składniku plus bardzo często dodatkiem miodu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.