Kurczak po Węgiersku
Kurczak po węgiersku zastosowanie
Kuchnia węgierska jest jedną z kuchni środkowoeuropejskich, wyróżniających się paroma nietypowymi cechami. Tradycyjnie bazuje na mięsie, warzywach sezonowych, owocach i świeżym chlebie. Charakterystyczne jest szerokie użycie jako przyprawy sproszkowanej czerwonej papryki. Nasza przyprawa w swoim składzie posiada dość duży udział tej przyprawy.Nasz produkt Kurczak po Węgiersku to aromatyczne połączenie , które doskonale podkreślą smak wielu dań. Wystarczy dodać ją do leczo, gulaszu, zup czy placków, aby nadać potrawom smak charakterystyczny dla kuchni węgierskiej.
Charakterystyka kuchni węgierskiej
Typowe węgierskie jedzenie obfituje w nabiał, sery i wędliny. Podobnie jak w sąsiedniej kuchni czeskiej i słowackiej. Kurczak, wieprzowina i wołowina są powszechne używane w daniach codziennych. Na specjalne okazje zazwyczaj podaje się mięso z indyka, kaczki, jagnięciny, ryb i dziczyzny.Tradycyjne przysmaki węgierskie to między innymi gulasz po węgiersku gulyás. Spróbowanie tradycyjnego gulaszu na Węgrzech jest koniecznością. Kolejne ze słynnych dań węgierskich to langos. Znany węgierski specjał, każdy przebywający na ich ziemiach powinien go spróbować. Warto też wspomnieć o tort dobo, töltött káposzta, rétes, salami węgierskim czy o słynnych na cały świat paprykach węgierskich.
Skład: Sól, Papryka Słodka, Czosnek, Papryka Chili Grys, Gorczyca
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.