Wasabi jest tradycyjną przyprawą kuchni japońskiej serwowaną przede wszystkim do sushi i sashimi jak również do każdego rodzaju makaronów.
Przygotowanie: Proszek należy rozmieszać z odrobiną letniej wody (tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany). Następnie trzeba odczekać 5-10 minut aby nasza pasta nabrała w pełni aromatu i smaku, jeszcze raz przemieszać i gotowe.
Obie przyprawy są bardzo ostre, ale w inny sposób. Papryczki Habanero są niezwykle ostre, ale owocowe i wypełniają usta ciepłem. Wasabi jest ostry i unosi się do zatok z wyjątkowym ciepłem.
Tradycyjna kuchnia Japonii (jap. washoku) oparta jest na ryżu z zupą miso i innymi potrawami. W przygotowaniu różnych dań kładzie się nacisk na składniki sezonowe. Dodatki do dań często składają się z ryb, marynowanych warzyw i warzyw gotowanych w bulionie. Oprócz ryżu jednym z podstawowych produktów są makarony, takie jak soba i udon.
Skład: Chrzan, Gorczyca, Majeranek, Kwasek Cytrynowy, Mąka Kukurydziana, Kurkuma
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.