Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Opakowania Cateringowe » Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 1kg
Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 1kgPrzyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 1kg
Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 1kg
Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 1kg

Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 1kg

Marco Polo

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 10,50 zł

Stan magazynowy: 9998 szt.

Stan produktu: Nowy

Komentarz do produktu:

Cena: 25,00 zł

( 25,00 zł / kg)

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Skład naszego produktu
  • Recenzje produktu (0)

Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską

 

Przyprawa Tajska - charakterystyka kuchni tajskiejPrzyprawa Tajska charakterystyka

 

Marco Polo w swoich podróżach kulinarnych trafił również do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół oraz cytrusów.Przyprawa naszej firmy to wspaniała kompozycja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Gwarantujemy, że zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni.

 

Charakterystyka kuchni tajskiej


Typowy tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. Podczas gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – szczególnie nie azjatyckiego podniebienia ,  jedzenie z tej części świata  zapewnia równowagę wszystkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to przede wszystkim nieskazitelny wygląd posiłku, więc można się spodziewać kolorowych sałatek, ryżu na parze o idealnie stożkowym kształcie oraz świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto też wspomnieć że pad thai jest narodowym daniem Tajlandii.

 

Przyprawa Tajska – wyjątkowość unikalności smakówPrzyprawa Tajska - charekterystyka kuhcni tajskiej
 

Tym, co tak bardzo różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest użycie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa  łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem  kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia sprawiają, że każde danie wydaje się zupełnie wyjątkowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten charakterystyczny wątek
 

Historia kuchni tajskiej


Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były bardzo popularnymi składnikami większości  tajskich posiłków. Unikano dużych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami lub gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Tradycyjna kuchnia tajska polegała kiedyś  na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest teraz Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony przez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej   smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach bardzo popularne. Do czasów dzisiejszych klasycznymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż).

Skład: Kolendra, Kwasek Cytrynowy, Chili, Cukier, Sól Himalajska, Kokos

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Przyprawa do Gyrosa 1kg
szt. Do koszyka
Jarzynka Bez Soli 1kg
szt. Do koszyka
Zioła Zamiast Soli 1kg
szt. Do koszyka
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu