Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy » Cukier Miętowy jak go zrobić?

Cukier Miętowy jak go zrobić?

Data dodania: 18-04-2020

alt

 

Cukier Miętowy którego istotą jest jego prostota w przygotowaniu ma wszelakie zastosowanie. W związku z tym powinien znajdować się w każdej kuchni, a wytrawny kucharz, cukiernik czy barman potrafi z nim zrobić cuda!

 
Połączenie mięty pieprzowej znanej ze swojej intensywności i świeżości oraz cukru trzcinowego  w odpowiedniej proporcji daje niesamowitą słodko-świeżość. Smak ten jest znany z popularnych cukierków "miętówek" a przeniesienie go do ulubionej herbaty, drinku czy ciastka może dać niezapomniane wrażenia kulinarne.

 

 

Zakładając że, jego przygotowanie jest bardzo proste. Warto w tym miejscu napisać jak go zrobić.Jak zrobić cukier miętowy
W zależności od tego ile potrzebujemy cukru oraz jak pojemny mamy młynek do mielenia ziół ;) stosunek jest nieskomplikowany:

- 10 % mięty - my tworzymy go z tak zwanej pieprzowej.
- 90% cukru trzcinowego, może być też biały ale wtedy w takim stosunku jest trochę większa przewaga słodkości i mniejsza intensywność "świeżości mięty"


Wszystko razem wrzucamy do młynka i po zmieleniu powinien nam wyjść proszek jak na zdjęciu po lewej.




Jeżeli mimo wszystko przygotowanie cukru miętowego jest dla Ciebie bardzo czasochłonnym zajęciem. A mimo to chcesz mieć w szafce jego odrobinę,żeby móc na szybko zrobić sobie swój ulubiony napój mojito.  Możesz zakupić go w naszym sklepie internetowym TUTAJ i nie włączając nawet młynka cieszyć się niezapomnianym smakiem.
Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu