Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Kotlet Wieprzowy 3

Kotlet Wieprzowy

Data dodania: 27-02-2022

Kotlet Wieprzowy


 

Kotlet wieprzowy
Kotlet wieprzowy to cienkie, zmiękczone kawałki wieprzowiny, które są panierowane i smażone. Bardzo popularne danie w naszym kraju serwowane okresowo praktycznie w każdym domu. Kotlety wieprzowe są na tyle delikatne, że do ich zjedzenia nie trzeba nawet noża (niektórzy jedzą je nawet w kanapce)




Składniki


-  6 kotletów wieprzowych

- 1 szklanka bułki tartej

- opcjonalnie zamiast samej bułki tartej możesz użyć bułki tartej z siemieniem lnianym która nada trochę innego smaku panierce - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ ; albo bułki tartej barbecue shake & bake która nada amerykańskiego stylu daniu - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 3 duże jajka, ubite

- ½ szklanki mąki uniwersalnej

- 2-3 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- opcjonalnie zamiast przyprawy do wieprzowiny możesz użyć ziół zamiast soli - jeżeli nie masz, możesz je kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- Olej roślinny lub rzepakowy


 

Instrukcje przygotowania kotleta wieprzowego

 

- Ubić kotlety schabowe do wybranej grubości - my preferujemy cienkie.

- Obtoczyć wieprzowinę w mące wymieszanej z przyprawą do wieprzowiny bądź przyprawą do schabowych. Następnie zanurzyć w jajku i panierować w bułce tartej. Powtarzaj, aż wszystkie kotlety zostaną pokryte.

- Wlej tyle oleju, aby pokrył dno patelni i podgrzej na średnim ogniu. Gdy będą gorące, smaż kotlety wieprzowe na patelni przez 3 minuty z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru i ugotowania.


Smacznego

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl