Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Kurczak po Mongolsku 3

Taniej nie znajdziesz

Cebula Smażona 1kg

Cebula Smażona 1kg

12,50 zł
Cebula smażona idealna do Fast foodów i innych potraw na szybko. Ma szerokie zastosowanie, między innymi jako dodatek do wszelkiego rodzaju smażonych mięs, ryb, ziemniaków, a także do kanapek. Złocista barwa, chrupka konsystencja, a przede wszystkim…
Papryka Słodka Mielona 1kg

Papryka Słodka Mielona 1kg

12,50 zł
Papryka jest przyprawą podkreślającą smak i zaostrzającą apetyt, dlatego dodaje się ją do wielu potraw w kuchniach na całym świecie. Stosuje się ją również do potraw mięsnych, rybnych, zup, sałatek, warzyw, potraw z ryżu, dań potraw włoskich, węgierskich,…

Kontakt do nas

  • PF Solutions Patryk Forszpaniak
    Os.Polan 17
    61-253 Poznań
    NIP: 782-232-13-43
  • E-mail:zamowienia@przyprawy-marcopolo.pl
  • Telefon667-898-992
  • Godziny działania sklepu24h/7 - zamówienia internetowe Kontakt telefoniczny pon-pt: 8-18

Kurczak po Mongolsku

Data dodania: 09-11-2020
Kurczak po mongolsku to szybki i pyszny przepis na kurczaka. Jego smak jest zarówno słodki, jak i pikantny. Bardzo smaczna alternatywa dla klasycznego kurczaka w złocistej skórce.


 



alt
 

Kurczak po mongolsku to szybki i pyszny przepis na kurczaka. Jego smak jest zarówno słodki, jak i pikantny. Bardzo smaczna alternatywa dla klasycznego kurczaka w złocistej skórce do którego przyprawę możecie kupić TUTAJ
 

Kurczak po mongolsku nazywa się tak nie ze względu na smak tylko metodę przygotowania. Zamiast gotować go na patelni, kurczaka wrzuca się do mąki kukurydzianej i pozostawia na kilka minut.
 

Mąka ta zmiękcza mięso i sprawia, że jest aksamitne i wilgotne - pyszne! Następnie kurczaka dodaje się na patelnię, gotuje z imbirem, czosnkiem i prostym sosem z sosu sojowego, bulionu drobiowego, brązowego cukru i dodatku prażonego oleju sezamowego.
 

SKŁADNIKI:

- 500g piersi z kurczaka bez kości i skóry (rozmiar posiekanego kęsa)
- 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1/2 łyżeczki imbiru mielonego
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- 1/4 szklanki sosu sojowego
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego o niskiej zawartości sodu
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka prażonego oleju sezamowego
- 4 łodygi szczypiorku - posiekane

 

INSTRUKCJE:
 

W misce wymieszaj kawałki kurczaka z mąką kukurydzianą, aż wszystkie kawałki będą równomiernie pokryte. Na patelni na dużym ogniu dodaj olej, a gdy olej będzie gorący, dodaj kurczaka. Gotuj, aż kurczak będzie ugotowany (około 4 minut). Dodaj czosnek granulowany i imbir mielony , gotuj  to przez 2 minuty. Dodać sos sojowy, bulion drobiowy i cukier trzcinowy . Gotuj to przez kolejne 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje. Wyłącz ogień, dodaj olej sezamowy i szczypiorek.

Dobrze wymieszaj i podawaj najlepiej z białym ryżem.

 

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl