Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Zioła Wspomagające Trawienie - Charakterystyka3

Zioła Wspomagające Trawienie - Charakterystyka

Data dodania: 05-03-2022

Zioła Wspomagające Trawienie - Charakterystyka

 


Zioła Wspomagające Trawienie - CharakterystykaNasze ciało naturalnie wytwarza kwas, żółć i enzymy, które pomagają rozkładać to, co zjesz. Dzięki tym procesom możesz wchłaniać składniki odżywcze. Czasami nasz układ trawienny potrzebuje trochę wsparcia. Wtedy na pomoc przychodzą nam zioła. Godne uwagi zioła poprawiające trawienie to między innymi  korzeń goryczki, mniszek lekarski, piołun czy łopian. Poniżej przygotowaliśmy przepis, który możesz przygotować w domu, aby wspomóc trawienie. Jest to tak zwana mieszanka gorzkich ziół.

 

Przepis na gorzkie zioła


- ok. 30 gram suszonego korzenia goryczki

- ok. 15 gram suszonego korzenia mniszka lekarskiego


- ok. 15 gram suszonego piołunu
 

- 1 łyżeczka suszonej skórki pomarańczowej - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- 1/2 łyżeczki mielonego suszonego imbiru - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- 1/2 łyżeczki  owocu kopru włoskiego - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowy  TUTAJ

- około 220ml alkoholu

 

Instrukcja przygotowania:

 

- Połącz wszystkie składniki w słoiku i zalej alkoholem. Szczelnie zamknij i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.


- Pozwól gorzkiej mieszance przegryźć się aż do osiągnięcia pożądanej siły, około 2-4 tygodni. Wstrząsaj słoikami regularnie (mniej więcej raz dziennie). Gdy mieszanka będzie  gotowa, odcedź gorzkie przez gazę lub filtr do kawy. Przechowuj w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.

Sposób użycia: Zażyj kilka kropli  15-20 minut przed lub po posiłku, używać bezpośrednio lub mieszając z wodą.


Na zdrowie!

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl