Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Świat Przypraw » Przyprawa Harissa - Charakterystyka

Przyprawa Harissa - Charakterystyka

Data dodania: 21-02-2021
Mieszanka przypraw pod magiczną nazwą Harissa to podstawa kuchni północnoafrykańskiej. Jest to ognisto-gorąca przyprawa używana do dodawania głębi różnym potrawom. Większość przypisuje ją Maroku. Dzięki jej ziemistej złożoności, smak który nadaje nie otrzymałbyś gdybyś po prostu dodał chili do dania.

Mieszankę tą można zmieszać z oliwą z oliwek, aby uzyskać pastę Harissa. Oprócz stosowania do mięs można ją dodawać do hummusu, dipów, gulaszu i wielu innych potraw.
Przyprawa harissa wspaniale nadaje się też jako pasta do steków, kurczaka, a nawet ryby. Można jej użyć go po prostu jako dodatkowej przyprawy do zup, past do smarowania i dipów - tak jak w przypadku pasty harissa.
 
 
Do jej szerokiego zastosowania można dodać również wcierkę do do mięsa, lub nadanie pikanterii sosu pomidorowemu lub
jako subtelny akcent w sosie sałatkowym.

Piękny rdzawy kolor Harissy uderza w ciebie jako pierwszy; prawie świeci. Można to nazwać tunezyjską lub marokańską wersją sriracha. Nasza wersja harissa to wytrawna wersja, ale można ją łatwo przygotować na ostry sos, dodając
 
lekki olej, taki jak rzepak, i trochę miodu płynnego.

Zapraszamy do zakupu naszej przyprawy TUTAJ
Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu