Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Smażony ryż tandoori3

Smażony ryż tandoori

Data dodania: 20-01-2022

Smażony ryż tandoori masala



Przyprawy wegański - tanie przyprawy poznańTen ryż jest świetny jako dodatek do dań lub jako duża miska zdrowotności. Tandoori masala nadaje przepysznego smaku temu daniu że aż będziesz mógł się uzależnić! Szybki i prosty przepis - ryż, garść warzyw i przyprawy.

 

 

Składniki na ryż smażony tandoori masala

 

- 300g  ugotowanego zwykłego białego ryżu basmati

- 2 łyżeczki  Tandoori Masala - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 2 ząbki czosnku

- 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
 
- 2 łyżki wody

 - 2 łyżki masła

 - 1/4 łyżeczki białego pieprzu mielonego

 - 1/4 szklanki drobno posiekanej kolendry
 
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w plastry

- 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry

- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry

- 1/3 szklanki kukurydzy z puszki

 

Instrukcja przygotowania smażonego ryżu tandoori masala

 - Po pierwsze, ugotuj ryż.
   
- Po drugie, usmaż cebulę i paprykę do dając do tego sól. Rób to przez około 4-5 minut, aż będą lekko miękkie.

- Po trzecie, dodaj posiekany czosnek i smaż przez kilka minut, aż zacznie pachnieć. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, ciągle mieszając, przez kolejne 2-3 minuty. Dodaj do garnka tandoori masala i mieszaj przez kilka minut. Mieszanka przypraw zacznie wyglądać na suchą i grudkowatą - dodaj 2-3 łyżki wody (jedna łyżka na raz) na tyle, aby przyprawa swobodnie poruszała się w garnku i nie była zbita.

- Gdy woda lekko odparuje, dodaj masło, wymieszaj i zaraz po prawie całkowitym rozpuszczeniu dodaj zwykły ryż, biały pieprz, kolendrę i kukurydzę. Wszystko dobrze wymieszaj, delikatnie wsypując ryż. Gotuj, aż wszystkie przyprawy zostaną równomiernie rozprowadzone.

Smacznego

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl