Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy » Pikantna zupa buraczana

Pikantna zupa buraczana

Data dodania: 01-02-2022

Pikantna zupa buraczana

 

Pikantna zupa buraczana - przyprawy poznań
Pikantna zupa buraczana charakteryzuje się prostotą oraz szybkością w przygotowaniu. Dla miłośników ostrych potraw, przepis ten może na stałe zagościć w domowym menu. Bazą tej zupy jest bulion bez chemii firmy Marco  Polo którego głównym składnikiem są nieaktywne płatki drożdżowe. Po prostu musisz spróbować!

 

Składniki na zupę

 

- 400ml wody
 

- 3 łyżeczki papryki ostrej - jeżeli jej nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- ok. 50g - buliony bez chemii - jeżeli go nie masz możesz zakupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- 1 duży burak ćwikłowy pokrojony w kostkę


- około 100g pokrojonej fasolki szparagowej


- 2 duże marchewki pokrojone w kostkę

 

Sposób przygotowania zupy


- Po pierwsze, zagotuj garnek wody z warzywami. Warzywa muszą być miękkie i zabarwić wodę na czerwono-buraczany kolor. 


- Po drugie, w czasie gotowania wody dodaj paprykę ostrą i gotuj tak przez chwilę cały czas mieszając aż do uzyskania jednolitego koloru.


- Następnie wsyp bulion bez chemii cały czas trzymając wodę na małym ogniu. Mieszaj wszystko aż do uzyskania jednolitego koloru, gotuj tak zupę przez kolejne 5 minut.


- Możesz ją podawać z ryżem lub makaronem.


Smacznego

 

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu