Pikantna zupa buraczana
Pikantna zupa buraczana
Pikantna zupa buraczana charakteryzuje się prostotą oraz szybkością w przygotowaniu. Dla miłośników ostrych potraw, przepis ten może na stałe zagościć w domowym menu. Bazą tej zupy jest bulion bez chemii firmy Marco Polo którego głównym składnikiem są nieaktywne płatki drożdżowe. Po prostu musisz spróbować!
Składniki na zupę
- 400ml wody
- 3 łyżeczki papryki ostrej - jeżeli jej nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- ok. 50g - buliony bez chemii - jeżeli go nie masz możesz zakupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- 1 duży burak ćwikłowy pokrojony w kostkę
- około 100g pokrojonej fasolki szparagowej
- 2 duże marchewki pokrojone w kostkę
Sposób przygotowania zupy
- Po pierwsze, zagotuj garnek wody z warzywami. Warzywa muszą być miękkie i zabarwić wodę na czerwono-buraczany kolor.
- Po drugie, w czasie gotowania wody dodaj paprykę ostrą i gotuj tak przez chwilę cały czas mieszając aż do uzyskania jednolitego koloru.
- Następnie wsyp bulion bez chemii cały czas trzymając wodę na małym ogniu. Mieszaj wszystko aż do uzyskania jednolitego koloru, gotuj tak zupę przez kolejne 5 minut.
- Możesz ją podawać z ryżem lub makaronem.
Smacznego
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy