Jak marynować łososia?
Jak marynować łososia ?
Jak długo należy marynować łososia?
Łososia należy marynować przez co najmniej 30 minut, aby miał czas na wchłonięcie całego pysznego smaku, ale nie dłużej niż 1 godzinę. Zbyt długie marynowanie może skutkować papkowatym kawałkiem ryby. Zawsze marynuj łososia w lodówce, aby pozostał świeży. Jeżeli nie masz pomysłu na marynatę, możesz użyć naszej przyprawy skandynawskiej którą możesz kupić TUTAJ . Jeżeli nie masz pomysłu na marynatę, możesz użyć naszej przyprawy skandynawskiej którą możesz kupić TUTAJ
Czy można marynować łososia w soku z cytryny?
Ponieważ łosoś, ogólnie mięso ryb jest delikatniejsze niż te z kurczaka lub wołowiny. Dlatego unikaj pozostawiania na rybach mocnych marynat na bazie cytrusów na dłużej niż 10 do 15 minut. W przeciwnym razie kwas w składnikach, takich jak cytryny lub limonki, „ugotują” rybę, jeśli da się dłuższy czas. Dopraw rybę solą i pieprzem tuż przed dodaniem marynaty z cytryny.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw