Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Kotlet z Piersi Kurczaka w Panierce Panko3

Kotlet z Piersi Kurczaka w Panierce Panko

Data dodania: 01-03-2022

Kotlet z Piersi Kurczaka w Panierce Panko

 

 

Kotlet z piersi kurczaka w panierce pankoChrupiący kotlet z piersi kurczaka w panierce panko jest to łatwy do zrobienia i bardzo smaczny posiłek. Smażone danie na złoty kolor to idealny przepis na rodzinny obiad. Kurczaka jest stałym elementem naszej diety. Warto doprawiać bułkę tartą i mąkę ziołami oraz przyprawami, ale nawet doprawiona solą i pieprzem smakuje wyśmienicie.
 





Składniki potrzebne na przygotowanie kurczaka


- 4 piersi z kurczaka bez kości i skóry

- 1½ szklanki mąki

- 1 łyżeczka soli

- ½ łyżeczki papryki słodkiej - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- ½ łyżeczki czosnku granulowanego - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 4 jajka

- 2½ szklanki bułki tartej Panko - opcjonalnie możesz użyć bułki tartej z siemieniem lnianym - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ ; bądź bułce panierce Barbecue Shake & Bake - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 1 łyżeczka soli morskiej drobnoziarnistej - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- ½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 1 łyżeczka suszonego oregano - jeżeli nie masz, możesz je kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 1 szklanka oleju

- opcjonalnie można użyć 4 łyżeczki przyprawy kurczak klasyczny - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ bądź przyprawy złoty kurczak - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ



Instrukcja przygotowania



- Po pierwsze, jeśli twoje piersi z kurczaka są bardzo duże, ostrożnie pokrój je na pół poziomo, aby uzyskać cieńsze kotlety.

- Następnie, umieść kurczaka między dwoma arkuszami pergaminu.Spłaszcz tłuczkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta.

- Po drugie, mąkę, sól, paprykę i czosnek granulowany ( opcjonalnie mieszanki kurczak klasyczny lub złoty kurczak ) wsyp do szerokiej miski nadającej się do maczania kurczaka. W drugiej misce ubij jajka i wymieszaj bułkę tartą Panko ( opcjonalnie bułka z siemieniem lniany lub bułka shake & bake ), sól, pieprz i oregano w drugiej.

- Następnie, kurczaka obtocz najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w przyprawionej bułce tartej.

- Po trzecie, rozgrzej 1-2 cm (½ cala) oleju roślinnego na dużej patelni lub patelni na średnim ogniu. Ostrożnie włóż kurczaka do gorącego oleju i smaż przez 2-3 minuty z każdej strony, aż się zarumienią i będą chrupiące.

 

- Na koniec, ugotowany kotlet wyjąć z patelni i odsączyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Można podawać go z kawałkami cytryny i dodatkami do wyboru.


Smacznego

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl