Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Kurczak po Toskańsku3

Kurczak po Toskańsku

Data dodania: 05-11-2021

Kurczak po Toskańsku

 

kurczak po toskańskuJak smakuje kurczak po Toskańsku?


Kurczak po toskańsku smakuje jak przysmak prosto z włoskiej restauracji. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że każdy kęs po prostu rozpływa się w ustach. Sos który ma pyszny kremowy smak czosnku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Danie to nie tylko smakuje niesamowicie, ale jest również bardzo łatwe do zrobienia! Kremowy sos doskonale łączy się ze sobą i wykorzystuje znane składniki, które na pewno znajdziesz w Twojej domowej spiżarni.

 

Składniki:


Wiele z tych składników to podstawowe rzeczy w kuchni które już zapewne będziesz mieć w swojej spiżarni lub lodówce. Oto i one.


 - Piersi z kurczaka bez kości i skóry - najlepiej cienko pokrojona, ponieważ gotuje się ją wtedy równomiernie i szybko.
- Oliwa z oliwek - do smażenia kurczaka na średnim ogniu.
- Sól morska drobnoziarnista - dla doprawienia piersi z kurczaka podczas gotowania.
- Śmietanka - musi być lekko słodka i kremowa do zrobienia sosu.
- Bulion bez chemii - aby lekko rozcieńczyć sos, może być też rosół
- Czosnek granulowany -  dla dodania bogatego i wyrazistego smaku czosnku
- Przyprawa włoska - to idealna mieszanka przypraw, która nadają Twojemu sosowi niewiarygodnie dobry smak.
- Ser parmezan - użyj świeżo startego, aby uzyskać najlepszą konsystencję sosu.
- Szpinak - posiekaj i dodaj do sosu śmietanowego na końcu po obniżeniu ognia do wrzenia.
- Suszone pomidory na słońcu - smak suszonych pomidorów w sosie śmietanowym jest niesamowity!!


Jak zrobić toskańskiego kurczaka


Jest to posiłek o jakości restauracyjnej, który możesz szybko i łatwo przygotować w domu. Nie wymaga on wielkiego wysiłku ani umiejętności kulinarnych co nie zmienia faktu że , robi bardzo duże wrażenie. Smak jest przepyszny ! Gwarantujemy że,  będziesz mieć obsesję na punkcie tego dania!


1) Gotuj kurczaka -  Na dużej patelni dodaj oliwę z oliwek i smaż kurczaka na średnim ogniu przez 3-5 minut z każdej strony lub do zbrązowienia z każdej strony. Smaż, aż nie będzie już różowy w środku. Następnie wyjmij kurczaka i odstaw na talerz.

2) Wymieszaj sos śmietanowy - Dodaj śmietankę, bulion , czosnek granulowany, przyprawę włoską i parmezan. Natychmiast zacznij wszystko mieszać na średnim ogniu, aż zacznie gęstnieć. Na koniec dodaj szpinak oraz suszone pomidory na słońcu. Gotuj na wolnym ogniu, aż szpinak zacznie więdnąć.

3) Połącz sos i kurczaka - Na koniec dodaj kurczaka z powrotem na patelnię i podawaj na makaronie lub ryżu, jeśli chcesz.


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl