Kurczak po Toskańsku
Kurczak po Toskańsku
Jak smakuje kurczak po Toskańsku?
Kurczak po toskańsku smakuje jak przysmak prosto z włoskiej restauracji. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że każdy kęs po prostu rozpływa się w ustach. Sos który ma pyszny kremowy smak czosnku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Danie to nie tylko smakuje niesamowicie, ale jest również bardzo łatwe do zrobienia! Kremowy sos doskonale łączy się ze sobą i wykorzystuje znane składniki, które na pewno znajdziesz w Twojej domowej spiżarni.
Składniki:
Wiele z tych składników to podstawowe rzeczy w kuchni które już zapewne będziesz mieć w swojej spiżarni lub lodówce. Oto i one.
- Piersi z kurczaka bez kości i skóry - najlepiej cienko pokrojona, ponieważ gotuje się ją wtedy równomiernie i szybko.
- Oliwa z oliwek - do smażenia kurczaka na średnim ogniu.
- Sól morska drobnoziarnista - dla doprawienia piersi z kurczaka podczas gotowania.
- Śmietanka - musi być lekko słodka i kremowa do zrobienia sosu.
- Bulion bez chemii - aby lekko rozcieńczyć sos, może być też rosół - Możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- Czosnek granulowany - dla dodania bogatego i wyrazistego smaku czosnku
- Przyprawa włoska - to idealna mieszanka przypraw, która nadają Twojemu sosowi niewiarygodnie dobry smak. - Możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- Ser parmezan - użyj świeżo startego, aby uzyskać najlepszą konsystencję sosu.
- Szpinak - posiekaj i dodaj do sosu śmietanowego na końcu po obniżeniu ognia do wrzenia.
- Suszone pomidory na słońcu - smak suszonych pomidorów w sosie śmietanowym jest niesamowity!! - Możesz je kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
Jak zrobić toskańskiego kurczaka
Jest to posiłek o jakości restauracyjnej, który możesz szybko i łatwo przygotować w domu. Nie wymaga on wielkiego wysiłku ani umiejętności kulinarnych co nie zmienia faktu że , robi bardzo duże wrażenie. Smak jest przepyszny ! Gwarantujemy że, będziesz mieć obsesję na punkcie tego dania!
1) Gotuj kurczaka - Na dużej patelni dodaj oliwę z oliwek i smaż kurczaka na średnim ogniu przez 3-5 minut z każdej strony lub do zbrązowienia z każdej strony. Smaż, aż nie będzie już różowy w środku. Następnie wyjmij kurczaka i odstaw na talerz.
2) Wymieszaj sos śmietanowy - Dodaj śmietankę, bulion , czosnek granulowany, przyprawę włoską i parmezan. Natychmiast zacznij wszystko mieszać na średnim ogniu, aż zacznie gęstnieć. Na koniec dodaj szpinak oraz suszone pomidory na słońcu. Gotuj na wolnym ogniu, aż szpinak zacznie więdnąć.
3) Połącz sos i kurczaka - Na koniec dodaj kurczaka z powrotem na patelnię i podawaj na makaronie lub ryżu, jeśli chcesz.
Spodobał i przydał Ci się artykuł? Jak chcesz możesz wesprzeć naszą twórczość.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy