Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Świat Przypraw » Jak używać sól peklującą

Jak używać sól peklującą

Data dodania: 07-11-2021

Jak używać soli peklującej

dawkowanie soli peklującej. gdzie kupić sól peklującąSól peklująca charakterystyka


Sól peklowa lub inaczej sól peklująca jest mieszaniną soli oraz substancji konserwującej azotynu sodu. Jej zastosowanie to peklowanie mięsa, czyli inaczej ma za zadanie wyciągnąć  wodę z mięsa i tym samym ograniczyć rozwój bakterii w nim.

 

Dawkowanie soli peklowej


Jak dawkować sól peklującą?:  Gotową mieszankę soli i azotynu sodu należy używać około 15-25 g na 1 kg mięsa lub masy kiełbasianej.

Jeżeli szukasz soli peklującej to zapraszamy do naszego sklepu internetowego TUTAJ
Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu