Jak używać sól peklującą
Data dodania: 07-11-2021
Jak dawkować sól peklującą?: Gotową mieszankę soli i azotynu sodu należy używać około 15-25 g na 1 kg mięsa lub masy kiełbasianej.
Jeżeli szukasz soli peklującej to zapraszamy do naszego sklepu internetowego TUTAJ
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw
Jak używać soli peklującej
Sól peklująca charakterystyka
Sól peklowa lub inaczej sól peklująca jest mieszaniną soli oraz substancji konserwującej azotynu sodu. Jej zastosowanie to peklowanie mięsa, czyli inaczej ma za zadanie wyciągnąć wodę z mięsa i tym samym ograniczyć rozwój bakterii w nim.
Dawkowanie soli peklowej
Jak dawkować sól peklującą?: Gotową mieszankę soli i azotynu sodu należy używać około 15-25 g na 1 kg mięsa lub masy kiełbasianej.
Jeżeli szukasz soli peklującej to zapraszamy do naszego sklepu internetowego TUTAJ
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw