Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Kasza Tandoori3

Taniej nie znajdziesz

Przyprawa do Kurczaka z Grill i Patelni 1kg

Przyprawa do Kurczaka z Grill i Patelni 1kg

9,00 zł
Aby mięso grillowanego kurczaka nie było suche i bez smaku, należy je odpowiednio zamarynować. Przyprawa do kurczaka firmy Marco Polo nadaje potrawom wyśmienity smak i aromat. Nasza przyprawa znajduje zastosowanie w potrawach grillowanych, dań na patelni…
Przyprawa do Gyrosa 1kg

Przyprawa do Gyrosa 1kg

12,00 zł
Mieszanka przypraw do Gyrosa firmy Marco Polo to aromatyczna kompozycja przypraw  i dodatków smakowych pomaga wydobyć z potrawy to co najlepsze. Skład: Czosnek, Cebula, Pietruszka, Cynamon, Mąka Kukurydziana, Gałka Muszkatołowa, Sól, Pieprz Czarny, Oregano…

Kontakt do nas

  • PF Solutions Patryk Forszpaniak
    Os.Polan 17
    61-253 Poznań
    NIP: 782-232-13-43
  • E-mail:zamowienia@przyprawy-marcopolo.pl
  • Telefon667-898-992
  • Godziny działania sklepu24h/7 - zamówienia internetowe Kontakt telefoniczny pon-pt: 8-18

Kasza Tandoori

Data dodania: 29-11-2020 Kasza Tandoori to tradycyjne indyjskie danie bardzo smaczne i łatwe w przyrządzeniu. Nasza polska wersja opiera się na podsmażonej na patelni kaszy gryczanej.....

alt

 

Kasza Tandoori to tradycyjne indyjskie danie bardzo smaczne i łatwe w przyrządzeniu. Nasza polska wersja opiera się na podsmażonej na patelni kaszy gryczanej.


Składniki:
- Kasza Gryczana - 1 woreczek lub według ilości wtedy odpowiednio zwiększyć proporcję składników.
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
- Olej kokosowy, bądź jakikolwiek inny. My używaliśmy tego ze względu na jego pro zdrowotne właściwości.
- Przyprawę Tandoori Masala firmy Marco Polo

Przygotowanie:
Po pierwsze trzeba wcześniej ugotować kaszę gryczaną co powinno nam zająć około 15 minut. Po tej czynności wrzucamy łyżeczkę oleju kokosowego na patelnie i czekamy do lekkiego wżenia. Następnie na patelnię wrzucamy ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną, groszek konserwowy oraz pół słoika koncentratu pomidorowego. I to przez chwilę smażymy.

Po drugie do drugiej połowy koncentratu która znajduje się jeszcze w słoiku dorzucamy 3-4 szczypty przyprawy Tandoori Masala , zalewamy wodą zamykamy i dokładnie wstrząsamy do powstania żółtawej papki tandoori. Taka powstałą pastę wrzucamy do naszego smażącego się dania i dokładnie mieszamy. Gdyby nie udało się za pierwszym razem wrzucić całej pasty, proces z zalaniem wodą trzeba powtórzyć.

Po dokładnym wymieszaniu i podsmażaniu jeszcze przez chwilę mamy gotowe danie.

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl