Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy » Kasza Tandoori

Kasza Tandoori

Data dodania: 29-11-2020

Kasza Tandoori Masala

 

Tandoori Masala, jak zrobić kaszę po indyjskuKasza Tandoori Masala to tradycyjne indyjskie danie bardzo smaczne i łatwe w przyrządzeniu. Nasza polska wersja opiera się na podsmażonej na patelni kaszy gryczanej.
 

Składniki potrzebne na kaszę Tandoori Masala :

 

- Kasza Gryczana - 1 woreczek lub według ilości wtedy odpowiednio zwiększyć proporcję składników.
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
- Olej kokosowy, bądź jakikolwiek inny. My używaliśmy tego ze względu na jego pro zdrowotne właściwości.
- Przyprawę Tandoori Masala - Możesz ja kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

 

Przygotowanie kaszy Tandoori Masala:

 

Po pierwsze trzeba wcześniej ugotować kaszę gryczaną co powinno nam zająć około 15 minut. Po tej czynności wrzucamy łyżeczkę oleju kokosowego na patelnie i czekamy do lekkiego wżenia. Następnie na patelnię wrzucamy ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną, groszek konserwowy oraz pół słoika koncentratu pomidorowego. I to przez chwilę smażymy.

Po drugie do drugiej połowy koncentratu która znajduje się jeszcze w słoiku dorzucamy 3-4 szczypty przyprawy Tandoori Masala , zalewamy wodą zamykamy i dokładnie wstrząsamy do powstania żółtawej papki tandoori. Taka powstałą pastę wrzucamy do naszego smażącego się dania i dokładnie mieszamy. Gdyby nie udało się za pierwszym razem wrzucić całej pasty, proces z zalaniem wodą trzeba powtórzyć.

Po dokładnym wymieszaniu i podsmażaniu jeszcze przez chwilę mamy gotowe danie.
Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu