Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy » Kurczak tandoori masala

Kurczak tandoori masala

Data dodania: 18-01-2022

Kurczak tandoori masala

 

Kurczak tandoori masala - przyprawy bez chemii , kuchnia orientalnaKurczak doprawiony pyszną indyjską przyprawą tandoori masala,  zyskuje orientalny styl pełen pikantno-słodkiego smaku. Marynowana w pikantnej marynacie tandoori każda pierś z kurczaka jest perfekcyjnie zapieczona lub usmażona, dzięki czemu jest idealnym dodatkiem do makaronów, sałatek czy grillowanych warzyw.


 

 

Składniki potrzebne do przygotowania kurczaka tandoori masala

- 1/2 szklanki jogurtu


- 1/4 szklanki octu


- 2 łyżeczki soku z limonki


- 4 łyżeczki przyprawy tandoori masala - jeżeli nie masz jej pod ręką możesz kupić ją w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- około 400g piersi z kurczaka bez kości i skóry


Wskazówki jak przygotować kurczak tandoori masala

 

1. Wymieszaj jogurt, ocet, sok z limonki i przyprawę tandoori masala, aby stworzyć jednolitą  marynatę. Włóż kurczaka do szklanego naczynia do pieczenia i polej kurczaka marynatą. Najlepiej marynować go w lodówce przez co najmniej 3 godziny.

2. Piecz lub podsmaż kurczaka, często podlewając marynatą, aż będzie dobrze ugotowany.

3. Aby uzyskać bardziej autentyczny smak, praż przyprawy na patelni przez około minutę na średnim ogniu przed dodaniem do marynaty. Możesz zastąpić mięso z piersi bez kości i skóry dowolnym innym kawałkiem kurczaka.

Smacznego

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu