Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy » Jajecznica po Marokańsku

Jajecznica po Marokańsku

Data dodania: 21-08-2021

Jajecznica po Marokańsku - kuchnia orientalna przepisyJajecznica po Marokańsku

 

Kuchnia marokańska jest bardzo zdrowa, przynajmniej w ogólnym stwierdzeniu. Większość potraw zawiera warzywa i opiera się na produktach pełnoziarnistych, świeżo przygotowanej żywności, przyprawach i słodkich owocach. Bardzo rzadko używa się w niej rafinowanego cukry oraz smażenia na głębokim tłuszczu. Potrawy z Maroka zawierają bardzo często jagnięcine, która jest chudsza niż czerwone mięso oraz kuskus, który jest zdrowszy niż ryż.

 

Przepis na Jajecznice po Marokańsku

 

Przepis jest mało skomplikowany a jego bazą jest łyżeczka masła, parę sztuk jajek wiejskich oraz przyprawa marokańska ras el hanout. Krokiem pierwszym jest rozpuszczenie masła na patelni. Następnie dorzucamy do tego biało i żółtko z jajka i mieszamy na patelni cały czas smażąc. W końcowym etapie dodajemy przyprawę meksykańską mieszamy do równomiernego koloru i chwilę trzymamy ją jeszcze na ogniu. Po paru chwilach danie jest gotowe do spożycia.

 

 

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu