Data dodania: 23-12-2020
Berbere to ognista mieszanka przypraw która jest integralnym składnikiem kuchni etiopskiej. Pełna smaku i ostrości nie jest to przyprawa dla ludzi o słabych kubkach smakowych. Każdy etiopski kucharz ma swoją wersję tej mieszanki...

Centralnym punktem kuchni etiopskiej jest berbere. Ognista mieszanka przypraw pełna wyrazistego smaku. Dzięki naszej Firmie możesz teraz domowym zaciszu przygotować smakowite etiopskie potrawy.
Berbere to ognista mieszanka przypraw która jest integralnym składnikiem kuchni etiopskiej. Pełna smaku i ostrości nie jest to przyprawa dla ludzi o słabych kubkach smakowych. Każdy etiopski kucharz ma swoją wersję tej mieszanki.Niektóre wersje zawierają mniej znane przyprawy, takie jak nasiona czarnuszki, ajwain i korarima, przyprawa dziko rosnąca w Etiopii.
Niezależnie od wersji istnieje kilka kluczowych przypraw, które są wspólne dla wszystkich, a rezultatem jest ognista, jaskrawoczerwona, bardzo aromatyczna i aromatyczna mieszanka przypraw. Fantastyczny jako pasta do mięs, drobiu i ryb, przyprawa do gulaszu, zup, zbóż i warzyw. Berbere to wspaniała przyprawa bardzo uniwersalna.
Berbere jest głównym składnikiem najsłynniejszej ze wszystkich afrykańskich potraw: etiopskiego Doro Wat, wspaniałego pikantnego gulaszu z kurczaka.
Berbere najlepiej przyrządzać z całych przypraw, które są prażone i mielone. Daje to ich najwyraźniejszy smak. Jeśli masz już te przyprawy w postaci zmielonej, z pewnością możesz ich użyć zamiast nich. Musisz wziąć tylko pod uwagę że mieszanka po prostu nie będzie tak aromatyczna.
Przejdź do strony głównej