Maślane pieczarki czosnkowe
Maślane pieczarki czosnkowe
Pieczone na patelni pieczarki czosnkowe są bardzo prostym i przepysznym daniem. Sos maślany ziołowo-czosnkowy jest tak dobry, że będziesz podawać te grzyby ze wszystkim możliwymi do tego daniami. Ten łatwy i pyszny 10-minutowy dodatek d dań, pasuje praktycznie do wszystkiego! Rozpływające się w ustach pieczarki czosnkowe można zjeść na śniadanie jako dodatek do pieczonego kurczaka, pieczeni wieprzowej z chrupkami lub soczystego steku. Są tak wszechstronne, że możesz nawet włożyć grzyby do piersi kurczaka! Można również zachować prostotę i podawać je na grzankach (lub chlebie czosnkowym).
Składnik
- Garść Pieczarek
- Masło niesolone — używaj niesolonego, aby skontrolować ilość dodawanej soli.
- Oliwa z oliwek — odrobina oleju dodana do masła sprawia, że pieczarki są ładne i chrupiące na zewnętrznych krawędziach oraz zapobiega to przypalaniu się masła.
- Czosnek — używaj świeżego, jeśli możesz jeśli nie masz możesz użyć granulowany który jest dostępny w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- Zioła - Oregano suszone które jest dostępne TUTAJ oraz Bazylia suszona która jest dostępna TUTAJ
- Sól i pieprz czarny mielony który jest dostępny TUTAJ.
Jak przygotować maślane pieczarki czosnkowe
- Po pierwsze rozgrzej masło i olej na dużej patelni używając średniego.
- Po drugie, smaż pieczarki przez około 4-5 minut, aż na brzegach będą złociste i chrupiące. Następnie zmniejsz ogień oraz wymieszaj pieczarki z oregano, 1 łyżką bazylii i czosnkiem. Gotuj przez kolejne 30 sekund, aż zacznie pachnieć.
- Na końcu dopraw obficie solą i pieprzem oraz posyp jeszcze raz natką pietruszki i podawaj na ciepło.
Spodobał i przydał Ci się artykuł? Jak chcesz możesz wesprzeć naszą twórczość.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy