Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Maślane pieczarki czosnkowe 3

Maślane pieczarki czosnkowe

Data dodania: 23-12-2021

Maślane pieczarki czosnkowe

Maślane pieczarki czosnkowe - przyprawy świataPieczone na patelni pieczarki czosnkowe są bardzo prostym i przepysznym daniem. Sos maślany ziołowo-czosnkowy jest tak dobry, że będziesz podawać te grzyby ze wszystkim możliwymi do tego daniami. Ten łatwy i pyszny 10-minutowy dodatek d dań, pasuje praktycznie do wszystkiego! Rozpływające się w ustach pieczarki czosnkowe można zjeść na śniadanie jako dodatek do pieczonego kurczaka, pieczeni wieprzowej z chrupkami lub soczystego steku. Są tak wszechstronne, że możesz nawet włożyć grzyby do piersi kurczaka! Można również zachować prostotę i podawać je na grzankach (lub chlebie czosnkowym).

 

 

 

Składnik


 - Garść Pieczarek


 - Masło niesolone — używaj niesolonego, aby skontrolować ilość dodawanej soli.
 

 - Oliwa z oliwek — odrobina oleju dodana do masła sprawia, że ​​pieczarki są ładne i chrupiące na zewnętrznych krawędziach oraz zapobiega to przypalaniu się masła.
 

-  Czosnek — używaj świeżego, jeśli możesz jeśli nie masz możesz użyć granulowany który jest dostępny w naszym sklepie internetowym TUTAJ
 

 - Zioła - Oregano suszone które jest dostępne TUTAJ oraz Bazylia suszona która jest dostępna TUTAJ
 

  - Sól i pieprz czarny mielony który jest dostępny TUTAJ.

 

Jak przygotować maślane pieczarki czosnkowe

 

- Po pierwsze rozgrzej masło i olej na dużej patelni używając średniego.

- Po drugie, smaż pieczarki  przez około 4-5 minut, aż na brzegach będą złociste i chrupiące. Następnie zmniejsz ogień oraz wymieszaj pieczarki z oregano, 1 łyżką bazylii i czosnkiem. Gotuj przez kolejne 30 sekund, aż zacznie pachnieć.

 - Na końcu dopraw obficie solą i pieprzem oraz posyp jeszcze raz natką pietruszki i podawaj na ciepło.

 

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl