Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Pieczone warzywa z dukkah3

Pieczone warzywa z dukkah

Data dodania: 16-01-2022

Pieczone Warzywa z Dukkah


egipska mieszanka dukkah - orzechy z przyprawami Pieczenie warzyw karmelizuje brzegi i wzmacnia ich słodycz. Pieczone warzywa z Dukkah łączy w sobie uzależniające smaki egipskiej mieszanki orzechów, nasion i przypraw oraz intensywne smaki pieczonych warzyw. To idealne połączenie smaków może stać się Twoim ulubionym daniem! Dukkah może być używana jako dodatek, jak w przypadku pieczonych warzyw z tą przyprawą w naszym przepisie ale również, jako dip do podpłomyków czy grzanek po zanurzeniu w oliwie z oliwek. Smakuje wyśmienicie jako dodatek do dipów na bazie jogurtów, wcierany w mięso, drób czy kurczaka oraz nawet do jedzenia od razu jako przekąskę.

 

Składniki pieczonych warzyw z mieszanką dukkah

 

- 1 batat lub ziemniak pokrojony w kostkę lub talary
 

- 3-4 buraki pokrojone w kostkę lub w ćwiartki


- około 400g młodej brukselki pamiętaj o usunięciu z niej łodygi jeżeli taka jest


- 6 cebul obranych i podzielonych


- oliwy z oliwek


- sól morska drobnoziarnista możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- pieprz czarny mielony możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- 1 puszka ciecierzycy


- mieszanka dukkah około szklanki możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ



Instrukcja przygotowania warzyw z mieszanką dukkah

 

Po pierwsze, Dodaj warzywa do dużej miski. Skrop oliwą z oliwek. Posyp solą i odrobiną pieprzu. Dobrze wymieszać do połączenia.

Po drugie, rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Rozłóż warzywa na kawałki o podobnej wielkości, aby uzyskać bardziej równomierne gotowanie. Co około 10 minut mieszaj je dla bardziej równomiernego zrumienienia. Po 20 minutach obficie posyp warzywa mieszanką Dukkah. Piecz jeszcze 10-20 minut, aż warzywa będą złote i miękkie.

Smacznego

 

 

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl