Jeżeli zostanie Ci jakieś mięso po obiedzie, i ty resztek nikt nie chce zjeść - mamy dla Ciebie wspaniały przepis który pozwoli Ci zagospodarować te pozostałości. Gwarantujemy Ci że, przepis na zupę grzybową z dodatkiem mięsa dzięki swojej prostocie na stale zagości w Twoim domowym jadłospisie. Zupa jest smaczna, prosta i pełna smaku. Musisz ją spróbować!
- 3 łyżki masła
- 1 mała cebula, posiekana - opcjonalnie możesz użyć cebuli suszonej płatek - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- 2 ząbki czosnku, posiekane - opcjonalnie możesz użyć suszonego czosnku w płatku - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- 1 łyżka suszonego tymianku - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- około 200g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 1/4 szklanki mąki - opcjonalnie możesz użyć mąki ryżowej - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym ze zdrową żywnością TUTAJ
- 1/4 szklanki czerwonego wina
- Zrób 4 szklanki bulionu bez chemii - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- Resztki mięsa które zostały z poprzedniego obiadu
- 1 łyżka suszonej natki pietruszki - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- Po pierwsze, roztop masło w dużym rondlu na średnim ogniu, dodaj cebulę i pieczarki. Gotuj, aż pieczarki odprowadzą wilgoć i wyparują, około 15-20 minut.
- Po drugie, dodaj czosnek oraz tymianek i smaż około 1 minuty do pachnięcia. Następnie Wmieszaj mąkę i gotuj przez 2-3 minuty.
- Po trzecie, dodaj wino. Następnie. Dodaj bulion i mięso. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut. Na koniec dodaj pietruszkę i zdejmij z ognia.
Smacznego