Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy » Zupa meksykańska z kurczakiem

Zupa meksykańska z kurczakiem

Data dodania: 12-02-2022

Zupa meksykańska z kurczakiem

 

Zupa meksykańaska z kurczakiem

Kremowa meksykańska zupa z kurczaka jest bardzo smaczna i pełna meksykańskich smaków. Pyszne danie do przygotowania w wolnowarze , dzięki dość prostemu i łatwemu w przygotowaniu przepisowy danie te może na stałe zagości na Twoim stole w dni powszednie. Zupę można oczywiście przygotować również w garnku gotując ją na wolnym ogniu.

 

Zupy w meksykańskiej kuchni

 


Zupy meksykańskie dodają różnorodności i smaku każdemu posiłkowi lub można nimi delektować się samodzielnie. W tradycyjnej kuchni meksykańskiej są bardzo mocno zakorzenione a przepisy na nie są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Kiedy na zewnątrz jest zimno i musisz się ogrzać nie ma nic lepszego niż tradycyjna zupa meksykańska. Staną się ulubioną częścią Twojego posiłku, ponieważ są przygotowane z obfitymi, dobrze rozwiniętymi smakami, które sprawią, że będziesz chciał więcej.

 

 

Składniki


-  400 gramów piersi z kurczaka bez kości i skóry
   
- 1 puszka pomidorów bez skórki

- 2 łyżeczki oleju
 
- 1 średnia cebula drobno posiekana
   
-1 łyżka mielonego czosnku
   
- 1 czerwona papryka Posiekana
   
- 1,5 łyżeczki kminku mielonego - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

 

- 1 łyżeczka suszonego oregano - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- 1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej - jeżeli nie masz, możesz ja kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ


- 1,5 łyżeczki papryki ostrej wędzonej - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
 

- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej (opcjonalnie) - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ  


- 1,5 szklanki bulionu bez chemii - jeżeli go nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ , opcjonalnie możesz użyć buliony z kurczaka
   
- 1 szklanka w stosunku pół na pół serka śmietankowego oraz sera cheddar tartego

- Kolendra liście suszone dla dekoracji - jeżeli nie masz, możesz je kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

 

Instrukcja przygotowania zupy meksykańskiej z kurczakiem


- Po pierwsze, podgrzej olej na patelni. Wsyp na nią zmiażdżony czosnek, a następnie cebulę. Smaż, aż cebula zacznie trochę mięknąć i dawać aromat.


- Po drugie, do nagrzanego wolnowaru dodaj pierś z kurczaka, rozgniecione pomidory, ugotowaną mieszankę cebuli i czosnku, wszystkie przyprawy oraz ciepły bulion bez chemii.


- Następnie, przykryj i gotuj na wysokich obrotach przez 3 godziny.


- Kolejnym krokiem będzie dorzucić do garnka posiekaną paprykę, śmietanę, serek, ser tarty. Następnie gotuj na wysokich obrotach przez 20-30 minut, aż cały ser się rozpuści.


- Pod koniec gotowania za pomocą dwóch widelców rozdrobnić pierś z kurczaka.


- Podczas serwowania posyp kolendrą


Smacznego

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu