Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Kolendra Liście 40g3
Kolendra Liście 40gKolendra Liście 40gKolendra Liście 40g
Kolendra Liście 40gKolendra Liście 40gKolendra Liście 40g

Kolendra Liście 40g

Marco Polo

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 5,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka Kurierska DPD - darmowa wysyłka od kwoty 200 zł - 15,00 zł
Przesyłka listowa - ekonomiczna poczta polska - 5,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 9980 szt.

Kod EAN: 5902686971320

Stan produktu: Nowy

Komentarz do produktu:

Cena: 2,80 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Kraj Pochodzenia
  • Linki (1)
  • Recenzje produktu (0)

Kolendra Liście

 

Liście kolendry zastsowanie w kuchniKolendra liście właściwości

 

Liście kolendry to pachnące, bogate w przeciwutleniacze zioło, które ma wiele zastosowań kulinarnych i korzyści zdrowotnych. Pomaga obniżyć poziom cukru we krwi, zwalczyć różne infekcje oraz ma korzystny wpływ na zdrowie serca, mózgu, skóry i układu pokarmowego. Możesz łatwo dodać do swojej diety zarówno liście kolendry jak i ziarno tej rośliny.

 

Napój z liści kolendry


Liście kolendry mają właściwości trawienne i zawierają się również w wielu lekach łagodzących problemy trawienne. Podobnie jak woda jeera, napój z  liści kolendry również oczyszcza organizm, wypłukując toksyny. Picie szklanki wody kolendrowej każdego ranka również pomaga w utrzymaniu zdrowych jelit.

 

Kolendra liście zastosowanie w kuchni


Liście kolendry są używane we wszystkich rodzajach kuchni, od latynoamerykańskiej po azjatycką. W Meksyku i Stanach Zjednoczonych świeże liście kolendry mają często zastosowanie jako dodatek do sals i pikantnych zup. Z liści kolendry można zrobić np.Green Smoothie – Dodaj liście i łodygi kolendry do zielonych koktajli, aby uzyskać pożywną i pyszną dawkę witamin. Pesto kolendrowe jest wspaniałą alternatywa dla bardziej znanej wersji robione z bazyli . Kolejnym pysznym pomysłlem na użycie liści kolendry jest masło ziołowe – wystarczy wymieszać posiekaną kolendrę z niesolonym masłem, zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z limonki i dobrej jakości solą morską lub himalajską.

 

Przyprawy owocowe - Kolendra liście

 

Liście kolendry zastsowanie w kuchniKolendra pochodzi z regionu Morza Śródziemnego. Jest intensywnie uprawiany w Indiach, Rosji, Europie Środkowej, Azji Mniejszej i Maroku. W Indiach uprawia się ją we wszystkich stanach. Roślina ma zazwyczaj 2-3 stopy wysokości, z białymi lub różowawymi kwiatami. Dolne liście mają szerokie segmenty, a górne są bardzo wąskieWięcej informacji na temat przypraw owocowych w tym o liściach kolendry znajdziesz w naszym artykule który możesz przeczytać TUTAJ




 

Spróbuj przyprawy w przepisie.....


Kolendra nać - przyprawy ponań, przepis Shakshuka jest przede wszystkim daniem północnoafrykańskim, ale stało się ulubionym w całym świecie arabskim. Chociaż istnieje wiele odmian shakshuki, tradycyjny przepis na nią to w zasadzie jajka sadzone w przyprawionej potrawce z pomidorów, zielonej papryki, cebuli, czosnku i suszonej kolendry. Czytaj dalej....






 


Kolendra nać - przyprawy ponań, przepis

Połączenie smaków jest niesamowite, podobnie jak jaskrawe kolory tego spektakularnego dania. Klopsiki ras el hanout zabiorą nas w podróż smakową po Bliskim Wschodzie. Przepyszne ugotowane w niebiańsko złocistym sosie z przyprawami, kolendrą nać, czosnkiem i ziemniakami. Ras el hanout to północnoafrykańska aromatyczna mieszanka przypraw, która jest popularna w kuchni Bliskiego Wschodu. Jest pyszna i można ją użyć do wszystkiego! Czytaj dalej....





 

 


Kolendra nać - przyprawy ponań, przepis Kremowa meksykańska zupa z kurczaka jest bardzo smaczna i pełna meksykańskich smaków. Pyszne danie do przygotowania w wolnowarze , dzięki dość prostemu i łatwemu w przygotowaniu przepisowy danie te może na stałe zagości na Twoim stole w dni powszednie. Zupę można oczywiście przygotować również w garnku gotując ją na wolnym ogniu. Czytaj dalej....






 

 


Kolendra nać - przyprawy ponań, przepis Słoneczna sałatka pomidorowa z czerwoną cebulą i ziołami nie może być nic prostszego w wykonaniu. Jej smak zawsze będzie Ci przypominać słoneczne weekendowe śniadania. Zacznij od cienkiego pokrojenia czerwonej cebuli i namoczenia jej w zimnej wodzie – to złagodzi ostrość cebuli. Następnie pokrój pomidory na grube plastry i połączysz je z ziołami. Możesz użyć tutaj swojego ulubionego dobrego zioła — bazylii, kolendry, koperku, pietruszki lub mieszanki ziaren do sałatek — wszystko działa równie dobrze w tym przepisie. Czytaj dalej....





 


Kolendra nać - przyprawy ponań, przepis Pesto z pestek dyni i liści kolendry robi się w mgnieniu oka i jest łatwym sposobem dopełnienia smaku prawie każdemu daniu. Można dodać je do jajecznicy, kurczaka, makaronu, sałatki, smażonych warzyw i nie tylko. Jego smak jest chłodny, świeży, lekki, pikantny i orzechowy (choć w przepisie nie ma prawdziwych orzechów). Czytaj dalej....









 


Kraj Pochodzenia: Polska
  • Przyprawy owocowe - przyprawy pochodzące od owoców Przyprawy owocowe, są robione jak sama nazwa wskazuje z owoców. Są one powszechnie używane w większości zakątków świata a poniżej przedstawiamy ich krótką charakterystykę. Te najbardziej popularne jak pieprz i papryka są używane praktycznie w każdej kuchni świata.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl