Paski Cielęce z Ryżem i Pieprzem Ziołowym
Paski cielęce z ryżem i pieprzem ziołowym
Plastry cielęciny z ryżem i pieprzem ziołowym smakują soczyście i pikantnie. Przepis który znajduje się poniżej pozwoli Ci uzyskać przepyszne danie w sam ran na obiad. Podlanie mięsa białym winem spowoduj dodatkowy smaczek, który będziesz mógł wykorzystać także w innych przepisach.
Składniki potrzebne na przygotowanie 4 porcji dania
- 3 łyżki masła
- 650 g cielęciny, pokrojonej w kostkę
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - opcjonalnie możesz użyć suszonej natki pietruszki
- 250 gramów śmietanki
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu ziołowego - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- 0,25 l białego wina
- 3 szt cebuli
Przepis - jak przygotować paski cielęce z ryżem i pieprzem ziołowym
- Po pierwsze, musisz obrać cebulę oraz drobno ją posiekać i podsmażyć na gorącym maśle, aż będzie przezroczysta. Następnie dodaj mięso i podsmaż.
- Po drugie, dodaj niewielką ilość białego wina i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Później dodaj śmietanę i drobno posiekaną pietruszkę. Dopraw wszystko solą oraz pieprzem ziołowym i odstaw na 5 minut. Podawaj z ryżem i surówką.
Smacznego
Spodobał i przydał Ci się artykuł? Jak chcesz możesz wesprzeć naszą twórczość.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy