Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy » Paski Cielęce z Ryżem i Pieprzem Ziołowym

Paski Cielęce z Ryżem i Pieprzem Ziołowym

Data dodania: 22-07-2022

Paski cielęce z ryżem i pieprzem ziołowym

 

 


Paski cielęce z ryżem i pieprzem ziołowymPlastry cielęciny z ryżem i pieprzem ziołowym smakują soczyście i pikantnie. Przepis który znajduje się poniżej pozwoli Ci uzyskać przepyszne danie w sam ran na obiad. Podlanie mięsa białym winem spowoduj dodatkowy smaczek, który będziesz mógł wykorzystać także w innych przepisach.


 

Składniki potrzebne na przygotowanie 4 porcji dania


- 3 łyżki masła

- 650 g cielęciny, pokrojonej w kostkę

- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - opcjonalnie możesz użyć suszonej natki pietruszki

- 250 gramów śmietanki

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu ziołowego - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 0,25 l białego wina

- 3 szt cebuli


 

Przepis - jak przygotować paski cielęce z ryżem i pieprzem ziołowym


 

- Po pierwsze, musisz obrać cebulę oraz drobno ją posiekać i podsmażyć na gorącym maśle, aż będzie przezroczysta. Następnie dodaj mięso i podsmaż.

 

- Po drugie, dodaj niewielką ilość białego wina i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Później dodaj śmietanę i drobno posiekaną pietruszkę. Dopraw wszystko solą oraz pieprzem ziołowym i odstaw na 5 minut. Podawaj z ryżem i surówką.

 

Smacznego

 

 

Spodobał i przydał Ci się artykuł? Jak chcesz możesz wesprzeć naszą twórczość.
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu