Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Świat Przypraw » Jak przygotować karpia

Jak przygotować karpia

Data dodania: 22-12-2021

Jak przygotować karpia

 

Jak przygotować karpia - przyprawa do karpiaJeśli możesz zdobyć żywego karpia i chcesz go ugotować w całości, najlepiej zostaw go przez kilka dni w dużej wannie ze świeżą wodą. W ten sposób oczyścić się z tak zwanego mułu błotnego i będzie dużo smaczniejszy. Do tego codziennie rozpuszczaj jedną łyżeczkę soli w wannie z wodą gdzie przebywa ryba, aby wspomóc ten proces. Pamiętaj aby w tym czasie go nie karmić.
 

Czy karp ma dużo ości?


Nie wierz, że wszystkie karpie smakują tak samo...  wiesz już to po przeczytaniu pierwszego akapitu artykułu. Jedyną wadą jedzenia karpia jest to, że maja dużo kości śródmięśniowych. Wszystkie karpie mają kości w kształcie litery Y.


 

Najpopularniejsza technika gotowania -  Smażenie w głębokim tłuszczu


Zanurz pokrojone kawałki karpia w cieście, włóż do gorącego oleju i smaż, aż będą chrupiące, ciemnobrązowe. Aby urozmaicić swoje zwykłe ciasto z bułki tartej, spróbuj zanurzyć rybę w mieszaninie mleka, jajka, mąki i naszej przyprawy do karpia na bazie płatków drożdżowych ( możesz ją zakupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ ) smakuje wyśmienicie.

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu