Jak przygotować karpia
Data dodania: 22-12-2021
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw
Jak przygotować karpia
Jeśli możesz zdobyć żywego karpia i chcesz go ugotować w całości, najlepiej zostaw go przez kilka dni w dużej wannie ze świeżą wodą. W ten sposób oczyścić się z tak zwanego mułu błotnego i będzie dużo smaczniejszy. Do tego codziennie rozpuszczaj jedną łyżeczkę soli w wannie z wodą gdzie przebywa ryba, aby wspomóc ten proces. Pamiętaj aby w tym czasie go nie karmić.
Czy karp ma dużo ości?
Nie wierz, że wszystkie karpie smakują tak samo... wiesz już to po przeczytaniu pierwszego akapitu artykułu. Jedyną wadą jedzenia karpia jest to, że maja dużo kości śródmięśniowych. Wszystkie karpie mają kości w kształcie litery Y.
Najpopularniejsza technika gotowania - Smażenie w głębokim tłuszczu
Zanurz pokrojone kawałki karpia w cieście, włóż do gorącego oleju i smaż, aż będą chrupiące, ciemnobrązowe. Aby urozmaicić swoje zwykłe ciasto z bułki tartej, spróbuj zanurzyć rybę w mieszaninie mleka, jajka, mąki i naszej przyprawy do karpia na bazie płatków drożdżowych ( możesz ją zakupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ ) smakuje wyśmienicie.
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Świat Przypraw