Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Jak zrobić Rosół z Kurczaka3

Jak zrobić Rosół z Kurczaka

Data dodania: 16-10-2020

Jak zrobić rosół z kurczaka

 

Jak zrobić rosół z kurczakaRosół z kurczaka

Rosół to jedna z najbardziej uwielbianych polskich zup tradycyjnych. Jest podawana najczęściej z makaronem, pokrojoną w plastry marchewką i kawałkami mięsa z kurczaka. Dodatkowo można posypać go pietruszką świeżą bądź suszoną Pietruszką Marco Polo oraz dodać naszą przyprawę Jarzynkę Bez Soli.

Składniki:

- 1 Kurczak o wadze ok 1,5 kg - mogą też być części kurczaka z kośćmi.

- 3 litry wody

- 2 marchewki

- 2 pietruszki

-ok. 1/4 korzenia selera

- 1 cebula

- kawałek pora

- 2szt Marco Polo Liście Laurowe

- kilka ziarenek Marco Polo Ziele Angielskie Ziarno

- szczypta Marco Polo Pieprz Czarny Ziarno

- 1 łyżka Marco Polo Sól Himalajska Różowa Drobna lub 1 łyżka Marco Polo Jarzynka Bez Glutaminianu Sodu

- makaron jako dodatek wedle uznania

- według uznania Marco Polo Jarzynka Bez Soli

 

Sposób przygotowania:

Krok 1) Kurczaka oczyścić i pokroić na części. Przełożyć do garnka i zalać 3 litrami zimnej wody. Doprowadzić do zagotowania.

Krok 2) W międzyczasie przygotować warzywa, oraz pokroić w duże kawałki. Cebulę opalić nad piekarnikiem gazowym.

Krok 3) Po zagotowaniu powstanie piana, którą należy zebrać.

Krok 4) Do garnka należy włożyć wszystkie  warzywa w raz z wszystkimi przyprawami. Zmniejszyć temperaturę palnika na niską i gotować bez przykrycia 1 godzinę.

Krok 5) Po godzinie gotowania dodać Marco Polo Sól Himalajska Drobna lub Marco Polo Jarzynka Bez Glutaminianu Sodu . Gotować dalej 30 minut.

Krok 6) Sprawdzać smak rosołu. Według uznania doprawiać.

Krok 7) Rosół podawać z ugotowanym wcześniej makaronem

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl