Aby mięso z kurczaka nie było suche i bez smaku, należy je odpowiednio zamarynować. Przyprawa do kurczaka firmy Marco Polo nadaje mięsu wyśmienity smak oraz wspaniały złocisty kolor.
Geneza powstania nazwy przyprawy jest złocista skórka która po zastosowaniu tego produktu powstaje podczas smażenia mięsa. Na tą barwę ma wpływ między innymi skład przyprawy który opiera się na papryce i kurkumie.
Przyprawa ta nadaje się bardzo dobrze do każdego rodzaju mięs grilowanych. Doskonale komponuje się z rybami jak i sałatkami warzywnymi! Trzeba pamiętać że większość dostępnych tego rodzaju produktów na rynku zawiera glutaminian monosodowy którego szkodliwość jest powszechnie znana.
Kurczak po mongolsku to szybki i pyszny przepis na kurczaka. Jego smak jest zarówno słodki, jak i pikantny. Bardzo smaczna alternatywa dla klasycznego kurczaka w złocistej skórce do którego przyprawę możecie kupić TUTAJ . Kurczak po mongolsku nazywa się tak nie ze względu na smak tylko metodę przygotowania. Zamiast gotować go na patelni, kurczaka wrzuca się do mąki kukurydzianej i pozostawia na kilka minut. Mąka ta zmiękcza mięso i sprawia, że jest aksamitne i wilgotne - pyszne! Następnie kurczaka dodaje się na patelnię, gotuje z imbirem, czosnkiem i prostym sosem z sosu sojowego, bulionu drobiowego lub bulionu bez chemii (przyprawa wegetariańska), brązowego cukru i dodatku prażonego oleju sezamowego. Czytaj dalej....
Chrupiący kotlet z piersi kurczaka w panierce panko jest to łatwy do zrobienia i bardzo smaczny posiłek. Smażone danie na złoty kolor to idealny przepis na rodzinny obiad. Kurczaka jest stałym elementem naszej diety. Warto doprawiać bułkę tartą i mąkę ziołami oraz przyprawami, ale nawet doprawiona solą i pieprzem smakuje wyśmienicie. Czytaj dalej....
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.