Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Mieszanki Przypraw » Przyprawa do Golonki 40g
Przyprawa do Golonki 40gPrzyprawa do Golonki 40g
Przyprawa do Golonki 40g
Przyprawa do Golonki 40g

Przyprawa do Golonki 40g

Marco Polo

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 5,00 zł

Numer katalogowy: MPMiesS001

Stan magazynowy: 9916 szt.

Kod EAN: 5902686972136

Stan produktu: Nowy

Komentarz do produktu:

Cena: 3,00 zł

( 0,08 zł / 1 g)

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Skład naszego produktu
  • Recenzje produktu (0)

Przyprawa do Golonki

 

Jakiego koloru powinna być golonka po ugotowaniu?

 

Przyprawa do Golonki - jak przyprawić golonkęSprawdź odczyt powyżej 75 ° C za pomocą termometru do mięsa. Podnieś temperaturę piekarnika do 230 ° C - 250 ° C na kolejne 5-10 minut, aby skórka golonki stała się chrupiąca, aż stanie się ciemno-złoto-brązowa. Wtedy golonka jest ugotowana.

 

Golonka w Polsce.

 

Golonka jest daniem bardzo znanym w Polsce, które bardzo często gości na naszych stołach. Sekretem pysznej golonki jest jej odpowiednie doprawienie.  Firma Marco Polo proponuje kompozycje przypraw która spowoduje że każda golonka będzie miała wspaniały i niezapomniany smak.

 

Ile waży golonka?Przyprawa do Golonki - jak przyprawić golonkę

 

Większość golonek wieprzowych, które znajdziesz w sklepie ma około 1- 1,5 kilograma, czasem nawet i więcej. Ten rozmiar z łatwością nakarmi dwie osoby. Używając do tego naszej przyprawy do golonki zaznasz przy tym na pewno niezapomnianych przeżyć kulinarnych.

 

Golonka - co zrobić z wywarem?


Wywar z golonki jest bardzo aromatyczny. Można go użyć jako płyn do duszenia lub jako baza do sosów, gulaszu i dań z fasoli. Kolejnym zastosowaniem jest dodanie do niego odrobiny sosu sojowego i mirin, dzięki czemu powstanie aromatyczna zupa ramen. Jednym z popularniejszych zastosowań wywaru z golonki jest dodawanie go do zup w celu wzmacniania smaku.

 

Kiedy solimy golonkę?

 

Jeśli chcesz kupić świeżą golonkę, przed jej  zjedzeniem należy ją utwardzić kombinacją soli i soli peklującej. Peklowanie golonki solą nasyca mięso solą i usuwa część wilgoci, koncentrując smak mięsa. Specjalistyczne sklepy mięsne mogą mieć świeże golonki, w przeciwnym razie używaj już golonek solonych, przeskakując od razu do etapu gotowania. Jeżeli jednak kupisz wersje nie soloną rozpuść 1/2 szklanki soli i 1 1/2 łyżeczki soli peklującej na litr wody. Przykryj golonkę schłodzoną solanką w niereaktywnej misce lub zamykanych plastikowych torebkach. Przechowuj w lodówce przez co najmniej 24 godziny do pięciu dni. Im dłużej golonka będzie w solance, tym będzie bardziej słona

 

Przyprawa do Golonki - jak przyprawić golonkęKtóra golonka jest lepsza - z przedniej czy tylnej części?

 

Co jest lepsze golonka z podudzia tylnego czy przedniego? Na zwierzę przypada cztery podudzia: dwie podudzia i dwie podudzia, czyli odpowiednio dolne części przednich i tylnych nóg zwierzęcia. Tylne podudzia są generalnie cenione nad grzbiecie, ponieważ są nieco bardziej mięsiste, ale generalnie oba są równie smaczne.

 

Czy można jeść skórę z golonki?


Czy zdrowe jest jedzenie skóry z golonki? Skórki wieprzowe nie są dobrym źródłem witamin i minerałów. Skórki wieprzowe nie zawierają węglowodanów. Zawierają dużo tłuszczu i białka, co czyni je popularnymi wśród osób stosujących diety niskowęglowodanowe, takie jak dieta Atkinsa, dieta keto lub paleo.

 


Spróbuj przyprawy w przepisie.....


Przyprawa do Golonki - jak przyprawić golonkęGolonka w piwie jest to bardzo popularne danie w krajach niemiecko języcznych a zwłaszcza w Bawarii. Te potężne kawałki pieczonej golonki, zwane po niemiecku Schweinshaxen, są stałym elementem pubów i piwiarni w Monachium i tej części Niemiec, a także w pobliskiej Austrii. Zawsze podawana w kałuży ciemnego i słodowego sosu piwnego, golonka wieprzowa jest uwielbiana przez Niemców za soczyste, bogate w usta mięso z kością, a wszystko owinięte w pochwę ze złocistym trzaskiem, która pęka pod nożem. Poniżej przedstawiamy Państwu przepis na przepyszną golonkę w piwie. Będziesz zachwycony tym wspaniałym przepisem. Czytaj dalej....

 

 

 

 


Przyprawa do Golonki - jak przyprawić golonkę Smażona golonka wieprzowa to w gruncie rzeczy tradycyjny bawarski przepis, ale jak wiadomo jest bardzo popularny w innych regionach i krajach na całym świecie. Nasz przepis na smażoną mięso z przyprawą do golonki doskonale wkomponowuje się w klimat Bawarii. Chrupiące smażone mięso golonki, które doskonale smakuje i nasyci nie jednego smakosza. Czytaj dalej....







 
Skład: Sól, Pieprz Czarny, Cukier, Czosnek, Cebula, Gorczyca, Marchew, Pasternak, Liść Laurowy, Kurkuma, Kminek, Kolendra, Majeranek, Ziele Angielskie, Pietruszka Natka

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Pomidory z Chili i Oregano 40g
szt. Do koszyka
Cukier Miętowy 50g
szt. Do koszyka
Przyprawa do Gyrosa 40g
szt. Do koszyka
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu