Jarzynka bez soli jest mieszanką naturalnych, starannie wyselekcjonowanych warzyw. W swoim składzie nie zawiera soli i konserwantów. Doskonale zastępuje świeże warzywa. Produkt w pełni naturalny. Użycie jarzynki bez soli firmy Marco Polo sprawia że każda potrawa: zupa, sos, gulasz itd. Zyska intensywny i naturalny smak. Oprócz walorów kulinarnych jarzynka bez soli pozwala również zaoszczędzić czas potrzebny do przygotowania posiłku. W swoim wielorakim zastosowaniu doskonale nadaję się również do dań mięsnych, rybnych i warzywnych.
Zastosowanie: dozować 1-2 łyżki na 1 litr wywaru, do potraw mięsnych i sosów według własnego smaku.
Rosół to jedna z najbardziej uwielbianych polskich zup tradycyjnych. Jest podawana najczęściej z makaronem, pokrojoną w plastry marchewką i kawałkami mięsa z kurczaka. Dodatkowo można posypać go pietruszką świeżą bądź suszoną Pietruszką Marco Polo oraz dodać naszą przyprawę Jarzynkę Bez Soli.
Składniki:
- 1 Kurczak o wadze ok 1,5 kg - mogą też być części kurczaka z kośćmi.
- 3 litry wody
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
-ok. 1/4 korzenia selera
- 1 cebula
- kawałek pora
- 2szt Marco Polo Liście Laurowe
- kilka ziarenek Marco Polo Ziele Angielskie Ziarno
- szczypta Marco Polo Pieprz Czarny Ziarno
- 1 łyżka Marco Polo Sól Himalajska Różowa Drobna lub 1 łyżka Marco Polo Jarzynka Bez Glutaminianu Sodu
- makaron jako dodatek wedle uznania
- według uznania Marco Polo Jarzynka Bez Soli
Sposób przygotowania:
Krok 1) Kurczaka oczyścić i pokroić na części. Przełożyć do garnka i zalać 3 litrami zimnej wody. Doprowadzić do zagotowania.
Krok 2) W międzyczasie przygotować warzywa, oraz pokroić w duże kawałki. Cebulę opalić nad piekarnikiem gazowym.
Krok 3) Po zagotowaniu powstanie piana, którą należy zebrać.
Krok 4) Do garnka należy włożyć wszystkie warzywa w raz z wszystkimi przyprawami. Zmniejszyć temperaturę palnika na niską i gotować bez przykrycia 1 godzinę.
Krok 5) Po godzinie gotowania dodać Marco Polo Sól Himalajska Drobna lub Marco Polo Jarzynka Bez Glutaminianu Sodu . Gotować dalej 30 minut.
Krok 6) Sprawdzać smak rosołu. Według uznania doprawiać.
Krok 7) Rosół podawać z ugotowanym wcześniej makaronem
Wartość odżywcza w 100g: | ||
Wartość energetyczna | 99kcal/417kJ | |
Tłuszcz | 0,1g | |
- tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | |
Węglowodany | 19,8g | |
- tym cukry | 11g | |
Białko | 2,3g | |
Sól | 0g |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.