Pieprz ziołowy firmy Marco Polo jest mieszanką wysokogatunkowych składników: ziół i przypraw, do tego jest równie ostry jak typowy pieprz ale wzbogacony o miły ziołowo-korzenny smak. Powszechnie uważany za doskonałą przyprawę do różnego rodzaju farszów, kotletów mielonych, hamburgerów, pieczeni, zup, surówek, sałatek oraz sosów.
Pieprz ziołowy już od najstarszych dziejów używany jest w polskiej kuchni. Jego głównym składnikiem jest mielona gorczyca powszechnie występująca na terenie naszego kraju. Zrobienie go samemu w domu jest bardzo proste, a sprowadza się to do zmielenia gorczycy z różnymi ziołami, najczęściej z cząbrem i majerankiem. Sama zmielona gorczyca ma pikantny smak charakterystyczny dla pieprzu.
Sałatka z brukselki, nasion kopru włoskiego i pistacji wspaniale uzupełniają swoje nuty smakowe, a dodatkowy dotyk słodyczy z batatów i cierpkiej żurawiny naprawdę zachwyca.Aby stworzyć tą wspaniale dopracowaną kombinację smaków, nie potrzeba wcale wiele czasu. No i pistacje niesolone! - Pyszne! To danie to idealny dodatek do Twojego obiadu. Czytaj dalej....
Zupa chili z kurczakiem, podawana z pikantnym kruszonym serem pleśniowym jest wyśmienitym pomysłem na obiad. Nasz przepis jest przepyszny i na pewno wrócisz do niego nie raz. Trzeba też pamiętać o tym że jest bardzo zdrowy! Nasza zupa doprawiona czosnkiem, kminkiem, papryką o oczywiście duża ilością naszego ulubionego sosu harissa. Pamiętaj żeby powoli dodawać sos i sprawdzać za każdym razem poziom ostrości aby był odpowiedni dla Twoich kubków smakowych. Czytaj dalej....
Przedstawiamy prosty przepis na dodatek ze smażonymi ziemniakami, czarnymi oliwkami oraz pieprzem ziołowym, o pikantnym smaku, który szczególnie dobrze komponuje się z daniami mięsnymi. To proste w przygotowaniu danie może sprawić Ci wiele radości w kuchni, a do tego jest mocno modyfikowalne. Pieprz Ziołowy możesz zamienić różnymi przyprawami które używasz w kuchni - my proponujemy spróbować zrobić wersję ze słodkim chili , pomidorami z ziołami bądź solą selerową . Czytaj dalej....
Plastry cielęciny z ryżem i pieprzem ziołowym smakują soczyście i pikantnie. Przepis który znajduje się poniżej pozwoli Ci uzyskać przepyszne danie w sam ran na obiad. Podlanie mięsa białym winem spowoduj dodatkowy smaczek, który będziesz mógł wykorzystać także w innych przepisach. Czytaj dalej....
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.