Mielony korzeń maca zawiera wysoki poziom żelaza i jodu, które wspomagają zdrowe komórki i pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu. Zawierające się w nim duże dawki potasu wspomagają trawienie i wpływają zbawiennie na mięśnie. Maca jest również bogata w wapń, aminokwasy, witaminy i minerały.
Ma orzechowy, przypominający toffi smak, dzięki czemu dobrze komponuje się z wieloma słodszymi smakami.
Jeżeli chodzi o bezpośrednie spożywanie istnieje wiele sposobów żeby go zjeść. Mielony korzeń maca można skonsumować w napojach, przekąskach lub przepisach na wypieki. Można go mieszać, posypywać i dodawać do różnych przekąsek i potraw. Możesz użyć sproszkowanego korzenia maca w gorących napojach, w jogurcie, w koktajlach, w proteinowych płatkach owsianych, w proteinowych przepisach na wypieki. W Peru mielony korzeń maca tradycyjnie dodaje się do chleba i innych produktów spożywczych. W tym kraju również inne popularne sposoby spożywania mielonego korzenia maca to włączanie go do słodkich wypieków (takich jak brownie), soków, koktajli i zup. Mielony korzeń maca może dodawać energii, więc zaleca spożywanie się go w porach przedpołudniowych, jeśli jesteś wrażliwy na naturalne energetyki i masz problemy ze snem.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.